Elena – Laponiatjuottjudus nya kommunikatör

Elena började arbeta som kommunikatör för Laponiatjuottjudus den 1 mars 2019 efter att ha jobbat som informatör på Silvermuseet i Arjeplog.

Berätta om dig själv

Jag kommer från en renskötande familj i Arjeplog, det är där jag har mina rötter, och kommer alltid att vara mitt hem. Men mina nomadiserande gener har gjort att jag flyttat runt mycket, allt från Karasjok i Nordnorge till Umeå i Västerbotten. Jag har även varit bosatt här i Jokkmokk under gymnasiet. Just därför känns det som att cirkeln sluts.

Under min tid i Umeå studerade jag medieteknik på universitetet, som är en bred utbildning inom media. Mina klasskamrater har tagit olika inriktningar, vissa arbetar med public service, andra gör egna filmproduktioner och några jobbar med kommunikation precis som mig.

Hur känns det att jobba som kommunikatör för Laponiatjuottjudus?

Det bästa med att vara kommunikatör för Laponiajtjuottjudus är att jag får kombinera mitt intresse för natur och samisk kultur med min utbildning. När man jobbar som kommunikatör så har man varierande arbetsuppgifter, vilket gör att jag kan använda hela spektrumet av min utbildning. Jag får jobba med grafisk design, webbsidor, sociala medier, fotografi och film. Just nu har jag svårt att se mig arbeta med något annat. Jag tycker arbetet är väldigt inspirerande.

Obs!

Naturum Laponia är öppet under mars-september.

Kategorier

Arkiv

Archives