Jenny – Sveriges mest inspirerande naturvägledare – ny föreståndare för naturum Laponia

Jenny Carlsson började 1 januari jobbet som föreståndare för naturum Laponia.
Jenny är inte ett nytt ansikte på naturum Laponia, hon har jobbat ett par säsonger som naturvägledare.

Berätta om dig själv

– Jag älskar att berätta för andra om naturen och är kreativ vad gäller pedagogik för barn. Jag är uppvuxen i närheten av Stora Mosse nationalpark i Småland. Efter ett par år i England återvände jag till hemtrakterna, och fick jobb på naturum i Store Mosse. Därefter jobbade jag på naturum Laponia i två säsonger och under tiden har jag läst bland annat humanekologi, naturvägledning och turism. Senaste året har jag jobbat som naturskolepedagog på Emåns ekomuseum i Bodafors.

Sveriges mest inspirerande naturvägledare

I höstas fick jag flera priser för mitt jobb med naturvägledning vid Emåns ekomuseum: Nässjö kommuns miljöpris och på konferensen Naturvägledning för framtiden delades det ut ett pris till Sveriges mest inspirerande naturvägledning. Jag tilldelades priset för mitt lyckade jobb vid Emåns ekomuseum med att under ett års tid lära ut och inspirera till mer besök i naturen.

Hur känns det att bli föreståndare för naturum Laponia?

Det känns jätteroligt att få fortsätta jobba hela året runt med naturum Laponia, och jag ser fram emot att utveckla naturum och vår verksamhet.

 

Obs!

Naturums öppettider
1 mars- 9 juni: Tors-sön kl. 10.00-18.00
13 juni-1 sept: Öppet varje dag kl. 10.00-18.00
5 sept-29 sept: Tors-sön kl 10.00-18.00

Kategorier

Arkiv

Archives