Projekt

Kulturmiljöer och landskap i Laponia

 

Foto: Laponiatjuottjudus

Välkommen att vara en del av projektet ” Kulturmiljöer och landskap i världsarvet Laponia”

Vill du lära dig mer om de spår som människan lämnat efter sig i landskapet? Kanske just du, har kunskap/vetskap om det människan lämnat efter sig i äldre tider? Då är det här projektet något för dig.

Under 2019 arrangerar Laponiatjuottjudus tillsammans med Silvermuseet en kunskapsresa till Muddus/ Muttos nationalpark.  Den 24 augusti går buss från både Jokkmokk och Gällivare busstationer som tar dig till till Skájdde där vi gör en dagsvandring i anslutning till den nya entrén. Resan är kostnadsfri men kräver anmälan. Fullständig information hittar du i högerspalten.

Såväl föreläsningar som kunskapsresor tar upp typiska fornlämningar som finns i landskapet, hur de känns igen och hur dessa kan sättas in i sitt sammanhang utifrån den historiska markanvändningen. Detta för att du ska få möjlighet att öka dina kunskaper, dela med dig av dina erfarenheter och vara en aktiv del i bevarandet av de värden i världsarvet som är kopplade till spår av tidigare brukare.

Vi vill skapa en kanal för lokal kunskapsöverföring och har tagit fram en tipsfunktion för dig som är brukare och besökare i världsarvet, se boxen till höger.

 

 

Kontaktperson Laponiatjuottjudus:

Anna Rimpi

anna.rimpi@laponia.nu

072-587 5141