Logotyp för Laponia

Save-the-date: 26 juni. Naturum Laponia 10 år!

Foto: Erik Abel , CJ Utsi, Laponiatjuottjudus

2024-04-08

Save-the-date: 26 juni. Naturum Laponia 10 år!

Tiden går fort när man har roligt.naturum Laponia markerar sitt 10-årsjubileum med ett evenemang som belyser världsarvets natur och kultur. Vi välkomnar besökare till en dag fylld med informativa och roliga aktiviteter.


Under evenemanget kommer författaren Elin-Anna Labba att dela med sig från sin senaste roman i ett bokstamtal. Renskötare emeritus Bertil Pittja berättar om Laponias historia och betydelse, och kartmakaren Jon Andersson diskuterar sitt arbete med att kartlägga området. Väráltárbbeoajvve Åsa Nordin kommer att prata om själva naturum Laponia och dess betydelse som porten in i världsarvet, och konstnären Elina Nygård presenterar sin konst vid en vernissage.


För barnen erbjuds en sagostund och pysselstund med författaren Anna Nutti Wiandt, som också kommer att introducera sin tredje barnbok. Detta ger en utmärkt möjlighet för de yngre att engagera sig i berättelser och kreativa aktiviteter.

Anna Nutti Wiandt. Foto: CJ Utsi
Anna Nutti Wiandt. Foto: CJ UtsiDet blir också en visning av två nya kortfilmer producerade av Laponiatjuottjudus själva.


För att underlätta för deltagare kommer bussar att finnas tillgängliga från Gällivare och Jokkmokk. Festligheterna startar på eftermiddagen och fortsätter in i den tidliga kvällen.


Vi hoppas att detta evenemang blir ett tillfälle för besökare att lära sig mer om Laponia, samtidigt som vi firar 10 år av engagemang för att främja förståelse och uppskattning av detta unika kulturlandskap. Vi kommer fylla på med information allt eftersom. Och vill ni se något speciellt så skicka ett mail till info@laponia.nu.