Logotyp för Laponia

Pressmeddelande: naturum Laponia

Foto: CJ Utsi

2024-01-26

Pressmeddelande: naturum Laponia

Idag har vi lite nyheter att dela med er gällande naturum Laponia. Som ni kanske vet, är naturum inte bara en plats för att utforska den fantastiska naturen, men också en plats där vi lär oss mer om den rika samiska kulturen, geologin och spår av tidigare brukare. Detta samspel av natur och kultur är hjärtat i Laponias unika upplevelse.


Varje år välkomnar vi ungefär 9 000 besökare, och vi är så tacksamma för varje en av er. Ert intresse och engagemang gör naturum Laponia till en levande och lärande plats.

Nu kommer vi till den lite svårare delen av vårt meddelande. I år har naturum Laponia fått betydligt mindre pengar från Naturvårdsverket än vanligt. Detta innebär att vi står inför några nödvändiga förändringar. Vi tar denna utmaning på allvar och arbetar intensivt för att dessa förändringar ska påverka er så lite som möjligt.


Vad betyder detta konkret? Vi kan behöva anpassa våra program och kanske även ändra våra öppettider lite grann. Men oroa er inte, vi kommer att hålla er ständigt uppdaterade och göra vårt yttersta för att naturum Laponia fortfarande ska vara en inspirerande och givande plats att besöka.


Tack för att ni står med oss även under dessa förändringstider. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta välkomna er och att dela med oss av världsarvet Laponia.


För mer information, kika in på vår hemsida eller hör av er till oss. Vi är alltid här för att hjälpa till och svara på era frågor!

Varma hälsningar, Laponiatjuottjudus

Lise-Lott Larsson Auna

Naturumtjuottjodiddje / Naturumföreståndare

+46 72 587 61 62 / lise-lott.larsson-auna@laponia.nu


Pressbild, foto: Laponiatjuottjudus:
https://laponiatjuottjudus-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/carl-johan_utsi_laponia_nu/EkP0Dz6b4_JHqXR2PwH29uEB9Klxj-BkdfHnyoYMFGy37w?e=FE2wwa